iq option
Besplatan demo račun s
» $10.000 «
može biti tvoj…
Prijavi se
Vaš kapital je izložen riziku.
Binarne opcije su zabranjene u EEZ.

Automatsko trgovanje binarnim opcijama

Zahvaljujući automatskim sustavima za trgovanje, potreba za analizom tržišta polako jenjava. Sustavi koriste znanje stručnjaka za trgovanje binarnim opcijama te tako pomažu traderima u trgovanju binarnim opcijama na sasvim nov način. Odabir sustava za automatsko trgovanje nije lagan kao niti odabir brokera. Fair Binary Options preferira sustave koji su:

 • besplatni
 • ne zahtijevaju download
 • pouzdani
 • podržavaju veliki broj sigurnih brokera

Niže je naveden popis automatskih sustava za trgovanje koje preporučujemo.

Binarne opcije su zabranjene u EEZ.

 • Brokeri
 • Minimalan
  polog
 • Minimalno
  ulaganje
 • Povrat
 • Ocjena
 • Trguj
 • Recenzija Brokera

Je li moguće uspješno trgovanje binarnim opcijama uz pomoć automatskih sustava

Prognoziranje smjera kretanja cijene investicijske klase nije jednostavno. Traderima je za to potrebno znanje iz područja tehničke i fundamentalne analize i konstantno proučavanje tržišta. Stoga su prvi automatski sustavi za trgovanje binarnim opcijama na tržištu dočekani s oduševljenjem. Automatski sustavi ispočetka nisu bili savršeni. Bili su nespretni za korištenje te dosta komplicirani. Traderi su ih koristili za analizu tržišta, ali kada bi došlo do samog procesa trgovanja gubila su se glavna obilježja binarnog trgovanja – jednostavnost i brzina.

Konstantnim napretkom novih tehnologija i poboljšanjem algoritma, automatski sustavi za trgovanje postali su sve popularniji.

Iznos depozita potreban za automatsko trgovanje

Jedno od najčešćih pitanja tradera je koliki iznos depozita im je potreban za trgovanje binarnim opcijama putem automatskog sustava. Iznos depozita ovisi o brokeru koji je ponuđen za trgovanje na automatskom robotu. Obično se minimalni iznos kreće oko $200, ali postoje i brokeri koji zahtijevaju puno manje iznose.

Postavke automatskih sustava

Na tržištu binarnih opcija postoje razni automatski sustavi za trgovanje koji se razlikuju jedni od drugih.  Ono što im je zajedničko je da imaju slične osnovne postavke, poput iznosa minimalnog depozita za trgovanje, limita maksimalnog gubitka po danu, tipova opcija za trgovanje i sl.

Brokeri u ponudi automatskih sustava

bancdebinary200x36-150x36 (1)Automatski sustavi za trgovanje binarnim opcijama mogu podržavati brokere na razne načine. Broj brokera na tržištu je velik i povećava se svakim danom. Većina tih brokera ima mogućnost integrirati se sa sustavom koji nudi automatsko trgovanje. Najbolji automatski sustavi omogućuju trgovanje s najboljim brokerima, a jedan od tih brokera je Banc De Binary, koji uživa veliku popularnost na tržištu.

Ostvarivanje profita putem trgovanja automatskim sustavom

Iznos zarade koji je moguće ostvariti putem trgovanja popularnim automatskim sustavima ili robotima zanima svakog tradera binarnim opcijama. Na web stranicama koje nude trgovanje automatskim sustavima mogu se pročitati velika obećanja ali u stvarnosti rezultati mogu znatno odstupati od obećanoga. Realističnija brojka kojoj vjerujemo je ona od Binary Options Robot automatskog sustava za trgovanje binarnim opcijama koji navodi win rate od 70% te ga iz istog razloga i preporučujemo.

bosr top banner

Binarne opcije su zabranjene u EEZ.

Trebate li isprobati automatsko trgovanje?

Osnovna ideja razvoja automatskih sustava je učiniti trgovanje binarnim opcijama što jednostavnijim za korisnike. Koristeći automatski sustav za trgovanje, traderi se oslanjaju na isporučitelje signala da im dostave informacije koje im nedostaju a pomoću kojih postoji mogućnost za potencijalno povećanje profita.

Kada trguju samostalno, traderi bi se trebali upoznati s kretanjem cijena, trendom tržišta te cijenama investicijskih klasa. Kako bi to mogli, moraju proučavati grafove i različite fundamentalne indikatore koji se objavljuju na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi.

Više informacija o trendu tržišta i kretanju cijena te ostalim strategijama za trgovanje binarnim opcijama može se pronaći u rubrici strategije.

Razlika između signala binarnih opcija i automatskih sustava

Binary Options SignalsRazlika između signala i automatskog trgovanja može djelovati zbunjujuće jer su ta dva koncepta međusobno isprepletena. Korištenje signala binarnih opcija također olakšava trgovanje  i povećava mogućnost profita traderima kojima nedostaje znanja i iskustva s tržišta. Pružatelji usluga signala binarnih opcija generiraju signale ili putem algoritama ili prema preporukama profesionalnih, iskusnih tradera. Traderi su ti koji nakon dobivenih informacija odlučuju da li žele trgovati na temelju dobivenih preporuka.

Razlika kod automatskog trgovanja je što traderi ne moraju ručno izabrati signale za trgovanje. Sistem to radi automatski. Ulozi generirani od strane sistema i dalje se zovu signali, jedina je razlika što se njima trgovalo automatski.

Vrste automatskih sustava za trgovanje

Postoji više vrsta automatskih sustava za trgovanje binarnim opcijama. Razlike među njima većim dijelom se odnose na dizajn i uvjete korištenja.

Kao što smo već spomenuli, većina takvih usluga koristi algoritme za trgovanje, dok ostali  koriste preporuke profesionalinih tradera. Algoritamsko trgovanje bolje je u slučajevima kada traderi žele trgovati s kraćim vremenom dospijeća jer takvi programi mogu vrlo brzo prepoznati uzorke tržišta i postaviti ulog s kratkim vremenom dospijeća. Preporuke profesionalnih tradera bolje su za trgovanje s vremenom dospijeća do kraja dana ili dužim. Ipak, ono što najviše utječe na korisničko iskustvo kod korištenja automatskih sustava za trgovanje je dizajn. Jednostavnost korištenja platforme za trgovanje traderima je na prvom mjestu.

Razlike u dizajnu automatskih sustava za trgovanje

Instalation ErrorNekoliko je vrsta automatskih sustava. Prva vrsta odnosi se na sustave koje je potrebno preuzeti i instalirati s interneta na računalo. To znači da se trader mora registrirati na stranici s koje želi preuzeti sustav te, ako je potrebno, platiti za licencu kako bi dobio link za preuzimanje i instalaciju sustava. Nakon toga, software je potrebno podesiti unošenjem informacija o željenom brokeru za trgovanje binarnim opcijama i log-in podacima.

Problem takvog pristupa je što se većina korisnika prilikom preuzimanja i instaliranja sustava na vlastito računalo susretne s poteškoćama. Pozitivna strana takvog sustava je što je stabilniji od iduće vrste, tzv. Plug-in sustava.

Plug-in sustav za trgovanje binarnim opcijama

Iduća vrsta automatskih sustava za trgovanje binarnim opcijama naziva se plug-in sustav za trgovanje. Ideja takvog sustava je korištenje software dodataka kako bi se isporučio program koji će automatski trgovati s brokerom. Uobičajeno za takve sustave je da korisnicima nude izbornik s integriranim postavkama. Iako djeluju praktično, sustavi za automatsko trgovanje dizajnirani na takav način obično su najgori za korištenje jer mnogi od njih funkcioniraju tako da software koristi poziciju platforme kako bi prenio signal direktno na sučelje brokerove platforme za trgovanje.

Radi se o vrlo nespretnom rješenju. Instalacija sustava ne mora nužno biti jednostavnija nego kod prve vrste automatskih sustava. Ponekad zahtjeva instalaciju plugina baš poput regularnog softwarea. Takvo rješenje često je manje stabilno i sigurno jer ovisi o internetskom pregledniku i njegovim mogućnostima.

Najbolje rješenje za automatsko trgovanje – online roboti?

Binary Options Robot DashboardimageNajnoviji sustavi za automatsko trgovanje binarnim opcijama ujedno su i najrazvijeniji na tržištu. Takvi sustavi ne zahtijevaju preuzimanje programa s interneta već je binarno trgovanje moguće putem internet preglednika.  Osnovna ideja online robota je da traderima omoguće pristup svim postavkama direktno na stranici. Uz pristup postavkama, roboti nude opciju uključivanja i isključivanja automatskog trgovanja prema željama korisnika jednim klikom miša. Takva rješenja najpopularnija su na tržištu jer ne zahtijevaju download sustava već omogućuju direktno trgovanje.

Koliko koštaju automatski roboti?

Većina tradera želi znati koliko takvi sustavi za automatsko trgovanje binarnim opcijama koštaju. Na to pitanje ne postoji jedinstveni odgovor. Određeni pružatelji usluga automatskog trgovanja putem robota naplaćuju svoje usluge, a neki ih pružaju potpuno besplatno.

Plaćeni software obično zahtijeva korištenje aktivacijskog ključa za početak rada. Aktivacijski ključ korisnici dobiju od tvrtke kojoj su platili automatski sustav. Takav način rada omogućuje zaštitu od internet piratstva jer blokira pristup onim korisnicima koji nisu kupili software.

Besplatni automatski sustavi za trgovanje binarnim opcijama.

Za tradere koji ne žele platiti automatski sustav postoje besplatna rješenja. Takvi sustavi zahtijevaju registraciju i podešavanje postavki za trgovanje. Automatski sustav za trgovanje koji je ujedno i naš favorit je Binary Options Robot. Binary Options Robot je besplatan te ne zahtijeva preuzimanje programa za trgovanje. Traderi ovim sustavom mogu trgovati iz internet preglednika.

Jesu li roboti za binarno trgovanje prevara?

Broj automatskih sustava na tržištu binarnim opcija konstantno raste. Neki od takvih sustava ne moraju biti loši, ali mogu korstiti neželjene metode zbog kojih su sumnjivi. Sustavi koji se služe neželjenim metodama u većini slučajeva svojim korisnicima obećavaju laku i brzu zaradu. Ne postoji brza i laka zarada. Traderi ne bi trebali vjerovati takvim obećanjima. Potrebno je obratiti pozornost i na brokere koje automatski sustavi imaju u ponudi. Informacije o brokerima s kojima Fair Binary Options ne preporučuje trgovanje nalaze se u rubrici crna lista.

Binarne opcije su zabranjene u EEZ.

FBO Awards