iq option
Besplatan demo račun s
» $10.000 «
može biti tvoj…
Prijavi se
Vaš kapital je izložen riziku.
Binarne opcije su zabranjene u EEZ.
Strategije u trgovanju binarnim opcijama
Marin Ivanović
Kao i u svemu ostalom u životu, pa tako i s binarnim opcijama, strateški način promišljanja problema je često najbolji način za ostvarenje optimalnih rezultata. Strategije su ključni element uspjeha u trgovanju jer traderima daju jasnoću tamo gdje je inače zbrkani milijun informacija koje reflektira tržišna cijena. U osnovi trgovci mogu naći puno informacija o... Čitaj više
Kao i u svemu ostalom u životu, pa tako i s binarnim opcijama, strateški način promišljanja problema je često najbolji način za ostvarenje optimalnih rezultata. Strategije su ključni element uspjeha u trgovanju jer traderima daju jasnoću tamo gdje je inače zbrkani milijun informacija koje reflektira tržišna cijena. U osnovi trgovci mogu naći puno informacija o strategijama u trgovanju na web destinacijama brokera, ali i na Fair Binary Options web stranici. U principu, razumijevanje nekih osnovnih odrednica tržišnog ponašanja cijene olakšava trgovanje kako bi se ostvario bolji uspjeh. Obično kod trgovanja binarnim opcijama najiskusniji traderi koriste strategije koje u svojoj osnovi imaju ideju tehničke analize o prepoznavanju tržišnih kretanja iz grafikona promjena cijena kroz vrijeme. S obzirom da je za tradere binarnim opcijama vrijeme u obliku roka istjecanja opcije (expiry time) bitna komponenta odluke, one strategije koje to uzimaju u obzir će dovesti do boljih rezultata. Fundamentalna analiza koja pazi na pokazatelje profitabilnosti, temeljnih snaga i slabosti i slično će više odgovarati onima koji žele ulagati na duži rok. U osnovi kako bi se uvažilo trendovsko kretanje tržišta i u kratkom, ali i u dugom roku tehnička analiza pruža mnoštvo načina kako ocijeniti gdje bi se cijena mogla naći i za koliko vremena. Tehnikom japanskih svijeća je moguće izvrsno namještati vremenski period figura s obzirom da se svaka japanska svijeća drži jednog perioda koji odredi trgovac u interaktivnom grafikonu. Tehnika potpornih i otpornih linija omogućava trgovcima da preko tehničko-grafičkog alata procjene koje nivoe cijene neće probiti. Obično probijanje nivoa i označava promjenu trenda. Ti momenti mogu biti krucijalni jer upravo prepoznavanje trenda dok se stvara može dovesti do velike prednosti na tržištu, tj do velikih profita za trgovce. Fibonacci brojke su jedna od metoda koja je slična podpornim i otpornim nivoima, koja manje ovisi o prošlim cijenama a više o odluci o prihvatljivom vremenu opcije. Strategije su primjenjive na različitim tržištima i s različitim imovinama i upravo je tu njihova vrijednost. Prepoznavanje figura i pokazatelja je u temeljima ovakvog pristupa i potpuno je nezamislivo trgovanje bez bar osnovnog znanja koje će omogućiti korištenje nekih odrednica spomenutih strategija ukoliko je ozbiljno bavljenje trgovanjem binarnim opcijama ono što interesira klijenta.

Strategije u trgovanju binarnim opcijama

Kao i u svemu ostalom u životu, pa tako i s binarnim opcijama, strateški način promišljanja problema je često najbolji način za ostvarenje optimalnih rezultata. Strategije su ključni element uspjeha u trgovanju jer traderima daju jasnoću tamo gdje je inače zbrkani milijun informacija koje reflektira tržišna cijena. U osnovi trgovci mogu naći puno informacija o strategijama u trgovanju na web destinacijama brokera, ali i na Fair Binary Options web stranici. U principu, razumijevanje nekih osnovnih odrednica tržišnog ponašanja cijene olakšava trgovanje kako bi se ostvario bolji uspjeh.

Obično kod trgovanja binarnim opcijama najiskusniji traderi koriste strategije koje u svojoj osnovi imaju ideju tehničke analize o prepoznavanju tržišnih kretanja iz grafikona promjena cijena kroz vrijeme. S obzirom da je za tradere binarnim opcijama vrijeme u obliku roka istjecanja opcije (expiry time) bitna komponenta odluke, one strategije koje to uzimaju u obzir će dovesti do boljih rezultata. Fundamentalna analiza koja pazi na pokazatelje profitabilnosti, temeljnih snaga i slabosti i slično će više odgovarati onima koji žele ulagati na duži rok.

U osnovi kako bi se uvažilo trendovsko kretanje tržišta i u kratkom, ali i u dugom roku tehnička analiza pruža mnoštvo načina kako ocijeniti gdje bi se cijena mogla naći i za koliko vremena. Tehnikom japanskih svijeća je moguće izvrsno namještati vremenski period figura s obzirom da se svaka japanska svijeća drži jednog perioda koji odredi trgovac u interaktivnom grafikonu.

Tehnika potpornih i otpornih linija omogućava trgovcima da preko tehničko-grafičkog alata procjene koje nivoe cijene neće probiti. Obično probijanje nivoa i označava promjenu trenda. Ti momenti mogu biti krucijalni jer upravo prepoznavanje trenda dok se stvara može dovesti do velike prednosti na tržištu, tj do velikih profita za trgovce. Fibonacci brojke su jedna od metoda koja je slična podpornim i otpornim nivoima, koja manje ovisi o prošlim cijenama a više o odluci o prihvatljivom vremenu opcije.

Strategije su primjenjive na različitim tržištima i s različitim imovinama i upravo je tu njihova vrijednost. Prepoznavanje figura i pokazatelja je u temeljima ovakvog pristupa i potpuno je nezamislivo trgovanje bez bar osnovnog znanja koje će omogućiti korištenje nekih odrednica spomenutih strategija ukoliko je ozbiljno bavljenje trgovanjem binarnim opcijama ono što interesira klijenta.

 • Conclusion:

  Naša je misija preporučati samo najbolje, što, prema stručnom stavu industrije, IQ Option jest – najbolji regulirani broker za trgovanje u Hrvatskoj. 

  • Minimalni depozit od SAMO 10 EUR
  • BESPLATAN demo račun s virtualnih 10.000 EUR
  • Licenciran i reguliran broker

  Otvori račun s
  višestruko nagrađivanim
  brokerom IQ Option

   

   

  Izmedu 74 i 89% malih investitora je izgubilo novce trgujući CFD-evima
Vaš kapital je u opasnosti
FBO Awards