iq option
Besplatan demo račun s
» $10.000 «
može biti tvoj…
Prijavi se
Vaš kapital je izložen riziku.
Binarne opcije su zabranjene u EEZ.
Implementacija MIFID (II) regulative
Marin Ivanović
Nakon što je od Europskog nadzornog tijela za vrijednosne papire i tržište kapitala (ESMA) stigla objava o odgađanju stupanja na snagu MIFID (II) regulative za još jednu godinu, brokeri su dobili više vremena za implementaciju svih potrebnih tehničkih stavki propisanih regulativom. ESMA je objavila i regulatorni paket, opsežan dokument od 552 stranice kojim je propisan novi... Čitaj više
Nakon što je od Europskog nadzornog tijela za vrijednosne papire i tržište kapitala (ESMA) stigla objava o odgađanju stupanja na snagu MIFID (II) regulative za još jednu godinu, brokeri su dobili više vremena za implementaciju svih potrebnih tehničkih stavki propisanih regulativom. ESMA je objavila i regulatorni paket, opsežan dokument od 552 stranice kojim je propisan novi niz standarda. Implementacija MIFID (II) regulative očekuje se od 3. siječnja 2018. Usklađivanje sa zakonima zemalja članica EU predviđeno je do 3. srpnja ove godine. MIFID (II) regulatornim paketom pokušava se utjecati na financijska tržišta tako da budu sigurnija, poštenija, učinkovitija i transparentnija. Direktivom bi se ujedno trebala pružiti dodatna podrška i zaštita rezidentima Europske Unije jer MIFID (II) znači i veće ovlasti za ESMU na području zaštite ulagača. Nova pravila za binarno trgovanje Ono što će možda najviše zanimati tradere je odredba da će se od sada sve aktivnosti trgovanja morati usuglasiti prema koordiniranom svjetskom vremenu (UTC). Obveza čuvanja podataka propisana je na 5 godina.  Definirana je i preciznost vremenskog žiga. Pomoću navedenih odredbi ESMI je olakšano praćenje vremenskog redoslijeda aktivnosti na tržištu. Ipak, neki financijski stručnjaci tvrde kako takav pristup ne pruža dovojno informacija o odlučujućim faktorima za određeni događaj na tržištu. Ujedno tvrde i da vremenski okvir definiran na taj način ne prati suvremeno trgovanje. Regulativa je pokazala da postoji još mjesta za napredak, posebno u područjima transparentnosti informacija i zaštite prava ulagača. MIFID (II) mogao bi preoblikovati odnose na tržištu i samo tržište EU.

Implementacija MIFID (II) regulative

ESMA-logoNakon što je od Europskog nadzornog tijela za vrijednosne papire i tržište kapitala (ESMA) stigla objava o odgađanju stupanja na snagu MIFID (II) regulative za još jednu godinu, brokeri su dobili više vremena za implementaciju svih potrebnih tehničkih stavki propisanih regulativom.

ESMA je objavila i regulatorni paket, opsežan dokument od 552 stranice kojim je propisan novi niz standarda. Implementacija MIFID (II) regulative očekuje se od 3. siječnja 2018. Usklađivanje sa zakonima zemalja članica EU predviđeno je do 3. srpnja ove godine.

MIFID (II) regulatornim paketom pokušava se utjecati na financijska tržišta tako da budu sigurnija, poštenija, učinkovitija i transparentnija. Direktivom bi se ujedno trebala pružiti dodatna podrška i zaštita rezidentima Europske Unije jer MIFID (II) znači i veće ovlasti za ESMU na području zaštite ulagača.

Nova pravila za binarno trgovanje

expiry timeOno što će možda najviše zanimati tradere je odredba da će se od sada sve aktivnosti trgovanja morati usuglasiti prema koordiniranom svjetskom vremenu (UTC). Obveza čuvanja podataka propisana je na 5 godina.  Definirana je i preciznost vremenskog žiga. Pomoću navedenih odredbi ESMI je olakšano praćenje vremenskog redoslijeda aktivnosti na tržištu.

Ipak, neki financijski stručnjaci tvrde kako takav pristup ne pruža dovojno informacija o odlučujućim faktorima za određeni događaj na tržištu. Ujedno tvrde i da vremenski okvir definiran na taj način ne prati suvremeno trgovanje.

Regulativa je pokazala da postoji još mjesta za napredak, posebno u područjima transparentnosti informacija i zaštite prava ulagača. MIFID (II) mogao bi preoblikovati odnose na tržištu i samo tržište EU.

 • Conclusion:

  Naša je misija preporučati samo najbolje, što, prema stručnom stavu industrije, IQ Option jest – najbolji regulirani broker za trgovanje u Hrvatskoj. 

  • Minimalni depozit od SAMO 10 EUR
  • BESPLATAN demo račun s virtualnih 10.000 EUR
  • Licenciran i reguliran broker

  Otvori račun s
  višestruko nagrađivanim
  brokerom IQ Option

   

   

  Izmedu 74 i 89% malih investitora je izgubilo novce trgujući CFD-evima
Vaš kapital je u opasnosti
FBO Awards